DOLAR 27,1479 0.08%
EURO 29,0073 0.11%
ALTIN 1.680,480,38
BITCOIN 7224180,05%
Antalya
32°

AÇIK

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

‘Aronya’nın ilk hasadını Başkan Böcek’e ikram etti

‘Aronya’nın ilk hasadını Başkan Böcek’e ikram etti

ABONE OL
27 Eylül 2023 14:30
‘Aronya’nın ilk hasadını Başkan Böcek’e ikram etti
27 Eylül 2023
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Büyükşehir Belediyesi’nin desteği Gazipaşa’da antioksidan değeri yüksek, süper bitki olarak bilinen‘Aronya’ üretimine başlayan genç çiftçi Serkan Uysal, ilk hasadı Başkan Muhittin Böcek’e ikram etti

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yerelden kalkınma hedefi ile tarımda üreticiye her alanda destek veriyor. Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl Gazipaşa’da çiftçilere geleceğin meyvesi olarak adlandırılan ve antioksidan değeri yüksek ‘Aronya’ fidesi hibe etti.Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı desteklerden sonra Gazipaşa bölgesinde alternatif ürün yetiştiriciliği gelişti. Özellikle genç çiftçilere yapılan destekler bölgede ‘Aronya’ üretimi arttı.
ÜRETİCİYE HER ALANDA DESTEK
Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği destekle 2 dönümlük alanda Aronya bitkisi yetiştiren genç çiftçi Serkan Uysal, ilk hasadını yaptı. Aronya üretici Serkan Uysal, ilk hasadınıAntalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e ikram etti. Başkan Muhittin Böcek, genç girişimciyi tebrik ederek, üretime sağladığı katkıdan dolayı teşekkür etti. Yerelden kalkınma projeleriyle üreticiyi her alanda desteklediklerini belirten Başkan Böcek, “Serkan kardeşimi tebrik ediyorum. Çok güzel ürünler yetiştiriyor. Genç çiftçilerimize Büyükşehir Belediyesi olarak gereken her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.
BÜYÜKŞEHİR’İN DESTEĞİ ARONYA ÜRETİCİSİ OLDU
Gazipaşa’da çiftçilikle uğraştığını söyleyen Serkan Uysal, “Alternatif bitkiler üzerine üretimler yapıyorum. Büyükşehir Belediyesi 1,5 yıl önce Aronya fidesi hibe etti. Üretim sürecinde de bizleri destekledi. Muhittin Başkanımıza ilk hasadı getirdik. Gazipaşa da genç çiftçiler olarak bir internet sitesi kurduk ve üretimlerimizi bu site üzerinden tüm Türkiye’ye satıyoruz. Organik ürünler yetiştiriyoruz. Muhittin Başkanımız bizlere ne kadar değer vermiş olduğunu göstermiş oldu. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışmalarımıza devam ederek çeşitli meyve ve bitki üretimleri yapacağız” diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi-Bülten

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.