İzmir Avukat
petshop kedi maması köpek maması
DOLAR 23,3861 0.77%
EURO 25,2386 0.37%
ALTIN 1.460,650,68
BITCOIN 6156900,30%
Antalya
26°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Çavuşoğlu Antbirlik 71. Yıl Buluşması’na katıldı

Bakan Çavuşoğlu Antbirlik 71. Yıl Buluşması’na katıldı

ABONE OL
9 Mayıs 2023 10:17
Bakan Çavuşoğlu Antbirlik 71. Yıl Buluşması’na katıldı
9 Mayıs 2023
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Adana escort Çukurova escort Seyhan escort Ankara escort Mamak escort Etimesgut escort Polatlı escort Pursaklar escort Haymana escort Çankaya escort Keçiören escort Sincan escort izmir escort aliağa escort balçova escort bayındır escort bayraklı escort bergama escort beydağ escort bornova escort buca escort çeşme escort çiğli escort dikili escort foça escort gaziemir escort güzelbahçe escort karabağlar escort karaburun escort karşıyaka escort kemalpaşa escort kiraz escort kınık escort konak escort menderes escort menemen escort narlıdere escort ödemiş escort seferihisar escort selçuk escort tire escort torbalı escort urla escort bostanlı escort mavişehir escort alsancak escort üçyol escort bursa escort altınşehir escort gemlik escort görükle escort gürsu escort inegöl escort kestel escort mudanya escort nilüfer escort orhangazi escort soğanlı escort yıldırım escort antalya escort akseki escort aksu escort belek escort demre escort döşemealtı escort elmalı escort finike escort gazipaşa escort gündoğmuş escort ibradı escort kaş escort kemer escort kepez escort konyaaltı escort korkuteli escort kumluca escort lara escort manavgat escort muratpaşa escort serik escort alanya escort Eskişehir escort Gaziantep escort Şahinbey escort Nizip escort Şehitkamil escort İstanbul escort Merter escort Nişantaşı escort Şerifali escort Maltepe escort Sancaktepe escort Eyüpsultan escort Şişli escort Kayaşehir escort Büyükçekmece escort Beşiktaş escort Mecidiyeköy escort Zeytinburnu escort Sarıyer escort Bayrampaşa escort Fulya escort Beyoğlu escort Başakşehir escort Tuzla escort Beylikdüzü escort Pendik escort Bağcılar escort Ümraniye escort Üsküdar escort Esenyurt escort Küçükçekmece escort Esenler escort Güngören escort Kurtköy escort Bahçelievler escort Sultanbeyli escort Ataşehir escort Kağıthane escort Fatih escort Çekmeköy escort Çatalca escort Bakırköy escort Kadıköy escort Avcılar escort Beykoz escort Kartal escort şirinevler escort Kayseri escort Kocaeli escort Gebze escort İzmit escort Malatya escort Manisa escort Mersin escort Yenişehir escort Mezitli escort Erdemli escort Silifke escort Akdeniz escort Anamur escort tarsus escort Muğla escort Bodrum escort Milas escort Dalaman escort Marmaris escort Fethiye escort Datça escort Samsun escort Atakum escort İlkadım escort Aydın escort Bolu escort Denizli escort Diyarbakır escort Düzce escort Konya escort Kütahya escort Sakarya escort

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’nin (Antbirlik) 71. Yıl Buluşması’na katıldı.

Serik ilçesinde düzenlenen 71. Yıl Buluşması’nda pamuk ve narenciye üreticilerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, çiftçi bir ailenin çocuğu olduğunu belirterek, tarımın her alanında çok çalıştığını, ter döktüğünü, o yüzden çiftçinin kıymetini bildiğini söyledi. Toprak için dökülen alın terinin önemine işaret eden Bakan Çavuşoğlu, “Tohuma, bir çocuğun büyümesi gibi verilen emeğin, hasat vakti geldiğinde duyulan coşkunun, mutluluğun ne olduğunu çok iyi bilirim. İçinde bulunduğumuz bu süreçte siyasiler olarak bizler de aynı heyecanı yaşıyoruz. 21 yıldır büyük vatan toprağına, her alanda ektiğimizi biçme zamanıdır. Bahar geldi geçti, artık Türkiye için yazdır ve artık hasat zamanıdır” dedi.

CUMHURİYET TARİHİNİN REKORU

Çiftçiye 2023 yılı cari fiyatlarıyla toplam 803 milyar lira tarımsal destek sağladıklarını anlatan Bakan Çavuşoğlu, tarım ve gıda ürünleri ihracatını 8 katına çıkararak, 29,9 milyar dolara ulaştırdıklarını, bitkisel üretim miktarını da Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırarak 128,6 milyon tona ulaştırdıklarını kaydetti. Antbirlik’in Antalya’nın bereketli topraklarına sahip çıkmada, verimini artırmada çığır açtığını aktaran Bakan Çavuşoğlu, birliğin 71 yıldır bu toprakları bereketli kılmak için mücadele sarf ettiğine vurgu yaptı.

‘BUNU 1 LİRA YAPALIM, HAYIRLI UĞURLU OLSUN’

Alınan pamuk için bazı çiftçilerin kendisinden fark istediğini anlatan Bakan Çavuşoğlu, Antbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz’dan bilgi istedi. Mustafa Yavuz, 2022- 2023 sezonunda alınan ve ödemeleri yapılan pamuğa üreticinin fark istediğini, bunu karşılamak için ucuz kredili finansman desteğine ihtiyaçları olduğunu ve sağlanırsa pamuk üreticisine kilogram başına 50 kuruş destek vereceklerini ifade etti. Bakan Çavuşoğlu, “50 kuruş az, öyle yarım çeyrek olmaz. 1 lirayı güçlü şekilde duydum, buna ben de katılıyorum. Size her zaman destek veriyoruz, yine arkadaşlarımızla beraber Cumhur İttifakı olarak gereken desteği vereceğiz. Bunu 1 lira yapalım, hayırlı uğurlu olsun. Çiftçimizin alın terinin karşılığını her zaman vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Program sonunda Antbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz, Bakan Çavuşoğlu’na çiftçiler adına plaket verdi. (DHA)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.